– Mässan har varit bra. Vi har visat upp ett urval av våra begagnatmaskiner, träffat befintliga kunder och knutit nya kontakter. Vi har lyft fram våra entreprenadmaskiner från LiuGong samt presenterat aggregat från Waratah, för vilka vi är generalagent i Sverige sedan 2013. Sammantaget är vi nöjda med mässan. Det säger Peter Carlsson, grundare av och VD till Peters Maskiner.

 

Peters Skogsmaskiner AB bildades 1993 av Peter Carlsson, med affärsidén att sälja begagnade skogsmaskiner. Fyra år senare bildades dotterbolaget Peters Lastmaskiner AB som fokuserade på försäljning av begagnade hjullastare och dumprar. 2011 började försäljning av nya maskiner inom entreprenadmaskiner, när man blev generalagent för det kinesiska märket LiuGong, en av världens ledande aktörer på anläggningsmaskiner. Sedan 2013 är Peters Maskiner dessutom generalagent för Waratah i Sverige. I sortimentet hittas fabriksnya skördaraggregat, kranar, utskjut, elsystem för aggregat, färgmarkeringssystem, urea och utrustning för flerträdshantering, allt av mycket hög kvalitet, till konkurrenskraftiga priser.

– Waratah är kända för sin oslagbara produktion enastående mätning och mycket höga driftsäkerhet. Att vi kan erbjuda deras sortiment känns därför mycket roligt, säger Peter som gladdes över responsen på mässan.

– Ja, intresset har varit mycket stort.

 

LiuGong

På annat håll i montern visades entreprenadmaskiner från LiuGong. Det kinesiska företaget är en världsledande aktör på marknaden med en tillverkning av 55 000 anläggningsmaskiner per år, anpassade för den europeiska marknaden med CE-märkning och garantier.

– Vi har haft den svenska agenturen för LiuGong sedan 2011 och intresset har bara fortsatt att öka. I dagsläget har vi sålt en bit över 200 maskiner

 

Flexibel organisation

Med generalagenturerna för LiuGong och Waratah, samt ett stort urval av begagnatmaskiner med tillhörande tillbehör så kan Peters Maskiner erbjuda ett mycket brett sortiment.

– Det breda sortimentet är en av våra styrkor. Till detta kan läggas vår mångåriga erfarenhet inom branschen, hög teknisk kompetens hos personalen samt ett stort nätverk såväl lokalt som internationellt. Vi är dessutom en liten och smidig organisation som har snabbt till beslut och som kan vara flexibla när det kommer till kundlösningar. Oavsett vad du letar efter på området så kan vi hjälpa till med en passande lösning, säger Peter Carlsson och hälsar alla välkomna att höra av sig för mer information.

 

För ytterligare information kontakta:

Peters Skogsmaskinförsäljning AB

054-53 33 70

www.psmf.se

3_1 Peters Maskiner (Small)

Bild 3_1: Peters Skogsmaskiner är generalagent för Waratah i Sverige. Richard Svensson och Peter Carlsson från Peters Maskiner samt Waratahs Ari Saarenmaa presenterade det breda sortimentet.

3_2 Peters Maskiner (Small)

Bild 3_2: (monterbild)

Dela gärna på sociala medier