Peters Skogsmaskiner AB bildades 1993 av Peter Carlsson, där affärsidén var att sälja begagnade skogsmaskiner. Fyra år senare 1997 bildas dotterbolaget Peters Lastmaskiner AB som omfattades av försäljning av begagnade hjullastare och dumprar. Under färdens gång så har företagets marknad vuxit vilket har gjort att våra kunder idag finns över hela världen, främst i Ryssland och Europa.

Från och med år 2011 har affärsidén utvecklats till att omfatta även nya maskiner inom entreprenadmaskiner. Vi blir generalagent för det kinesiska märket LiuGong som också är ett av världens ledande aktörer på anläggningsmaskiner med en produktion på ca 85 000 maskiner per år. Nytt för 2013 är att vi i egenskap av generalagent för Waratah även kan erbjuda världskända aggregat för skogen.

I nybyggda lokaler strax utanför Karlstad, Värmland har vi en modern verkstad i anslutning till en visningshall där LiuGongs sortiment kan ses året runt. Under 2013 har vi även öppnat en filial i Stockholm med kontor i Stockholm (Jordbro) där både försäljning och service av maskinerna kan erbjudas. Peters maskiner är ett företag som fortsätter att växa och nu anställer vi fler mekaniker och säljare.

I år 2016 lanserar vi ytterligare ett nytt märke inom kross/ recycling maskiner både inom Sverige och Norge. Tillsammans med våra säljare ser vi en stor efterfrågan på ytterligare produkter som ligger inom  skogsnäringen vilket gör att vi tecknat avtal med Tyska Lindner kring de två mobila tvåvalls krossar som krossar allt material.  Sedan januari-16 är tre krossar ute på marknaden i Sverige.

Dela gärna på sociala medier